TenderFlame/SteelWick – hvordan det virker 2017-09-19T12:44:39+00:00

TenderFlame/SteelWick – hvordan det virker

TenderFlame er det nye og etterlengtede konseptet som gjør at alle kan nyte levende, dansende flammer når og hvor de måtte ønsker det. Produktene er lette å bruke og å installere. Dette er det tryggeste konseptet for å kunne kose seg med livlige og dansende flammer i kontrollerte former.

Stål-vekene og det sofistikerte kjølekonseptet er patentert. For å komme frem til denne revolusjonerende løsningen ligger det årelang forskning og utvikling.

”Hemmeligheten” er kombinasjonen mellom det unike drivstoffet, TenderFuel, og den patenterte SteelWick veken. Drivstoffet er en ikke brannfarlig og helt giftfri væske som ikke antenner før den er oppvarmet til 104° Celsius. Veken og selve brenneren er utformet slik at det bare er toppen av veken som oppnår tilstrekkelig høy temperatur for å kunne brenne. Væsken i tanken holder en mye lavere temperatur, noe som forhindrer at den fordamper.

Måten luften strømmer rundt veken er nøye beregnet og sørger for å lage en ideell blanding av luft og damp fra væsken. Luftstrømmen kjøler også ned selve brenneren. Veken er konstruert slik at den balanserer temperaturen i brenneren.

Veken består av mange lag med tynne perforerte plater i rustfritt stål. Når man tenner på veken skapes det en kapillær-effekt som sørger for at toppen av veken blir tilført riktig mengde væske.

TenderFuel kan lagres i ubegrenset mengde og den kan sendes/transporteres uten noen form restriksjoner. Hvis du heller TenderFuel direkte på flammen er det ingen fare for ukontrollerte flamme-blaff på grunn av den høye antennelsestemperaturen. Faktisk kan man slukke flammen ved å helle drivstoff over veken mens den brenner. Når brenneren ikke er i bruk vil det være helt ubetydelig fordamping av væske, Det skaper ingen lukt. Drivstoffet brenner svært rent og danner ingen miljøømfintlige eller farlige gasser.

Skulle brenneren velte vil det ikke renne ut brennende væske – det brenner, eventuelt, bare på den forvarmede veken.